Tuesday, October 17, 2023

PA0WBP/P, PAFF-0166, Noordhollands Duinreservaat, 10 oktober 2023

Dit keer niet met mijn fietskarretje naar een natuurgebied maar met de auto. We waren op vakantie bij kennissen in Schoorl en ik had thuis in Enschede reeds een keuze gemaakt uit drie natuurgebieden daar in de buurt gelegen om deze te activeren als daar gelegenheid voor zou zijn. Op 10 oktober deed die gelegenheid zich voor en reed ik naar mijn eerste stekkie ‘PAFF-0166, het Noordhollands Duinreservaat’ toe. Omdat ik voor het eerst vanuit de auto werkte was het even een werkje om de Spiderbeam stevig te bevestigen. Daarna de 10-20-40 EndFed antenne eraan bevestigd en de FTdx10 op het dashboard gezet. Op de 40 en 20 meter band waren weinig condities op dat moment dus week ik uit naar 10 meter. Daar was wat meer activiteit en begon ik CQ te roepen. Een Portugees en Griek gaven gehoor aan mijn CQ’s in het uurtje dat ik daar verbleef.

Daarna zette ik de korte reis voort naar PAFF-0050, de Duinen Bij Bergen en plaatste de auto op een mooi plekje op de rustige ruime parkeerplaats aldaar. Toen ik nog geen minuut later uitstapte en het alarm ging omdat de verlichting nog aan stond, probeerde ik voor de zekerheid de auto te starten (omdat ik wist dat de accu niet optimaal meer was). En ja, starten wou ineens niet meer. Geen nood, ik had een extra accu voor het zenden bij me dus startte de auto met behulp van startkabels en had gelijk al geen zin meer om beide overgebleven gebieden (PAFF-0050 en 0062) te activeren. Een dag later heb ik de auto accu laten vervangen toen hij wederom niet meer wilde starten…

Misschien ooit, als ik weer verblijf in Schoorl, ik de gebieden dan opnieuw aandoe.

73/44, Wim, PA0WBP

Locatie PAFF-0166
Opstelling in PAFF-0166

Station op het dashboard


No comments: