Wednesday, July 12, 2023

PA8MM/P, PAFF-0227, Skrok, 7 juli 2023

Victor activeerde een "new-one": Skrok, PAFF-0227. Zijn uit het Engels vertaalde verslag luidt als volgt.

's Ochtends rond 11.00u LT heb ik  mijn auto in het dorpje Wommels geparkeerd en ben ik naar het park gelopen. Aldaar aangekomen bleek dat daar een betere parkeerplek is, nl. naast het gebouw van "Natuurmonumenten” (Vogelkijkhut Skrok op Google Maps).

Parkeerplaats bij Natuurmonumenten/Vogelkijkhut Skrok

Ik ben verder gelopen om een goede plek te vinden waar ik mijn activatie zou kunnen uitvoeren en ik kwam een handig bankje tegen. Ik heb mijn 11.5m DX-wire mast, waar ik een 10.8m random wire met 1:9 unun aan bevestigd had, aan de bank vastgemaakt.

Operating positie in PAFF-0227

De exacte, uiteindelijke locatie in het park zie je hier:

Ik gebruikte mijn Elecraft KX2 met 10W, een Palm Radio Pico paddle en een Sony koptelefoon.


Het gele koffertje is een Nanuk 903 - super stevig voor de radio. Nu hoef ik niet meer bang te zijn dat de transceiver beschadigd raakt tijdens tranport.

Ik maakte totaal 101 CW QSOs in bijna 2 uur tijd.

QSO map

Het was een bijzonder leuke activatie. Bedankt en tot een volgende keer!

73/44, Victor, PA8MM

No comments: