Friday, June 9, 2023

PA44WFF/P, PAFF-0235, De Vilt, 8 juni 2023

Vanwege het mooie weer ben ik op de fiets gestapt en naar De Vilt, PAFF-0235, gereden. Een fietsritje van 90 kilometer, met helaas wat tegenwind. Rond twee uur kwam ik aan op het park. Op deze plek staan twee picknicktafels, tussen het inmiddels hoge gras. Ik ben op 40 meter begonnen. Het liep als een trein. Meteen een flinke pile-up en 25 QSO’s in een kwartier tijd. Gelukkig goede HF condities vandaag. Eindelijk weer, want de condities waren de afgelopen activaties niet zo best. Bij mij althans. Dus dit was wel weer eens lekker. Daarna op 30 meter wat QSO’s gemaakt, maar weinig aanbod. Toen maar naar 20 meter gegaan.

Ik had al een donkerbruin vermoeden, en inderdaad, rond half drie stond Enno, PF5X, aan de picknicktafel. Hij woont hier in de buurt, en had (natuurlijk) de WWFF agenda gezien, waar mijn aankondiging in stond. We hebben “even” gezellig bijgepraat. Rond halfvijf weer verder gegaan om de resterende QSO’s in het log te krijgen.

Toen er geen chasers meer waren heb ik alles ingepakt en ben naar de natuurkampeerterrein "De Vlagberg" gegaan. De volgende ochtend weer terug gefietst naar huis met nu wind in de rug. In totaal 180 km gefietst met prachtig lekker weer.  Kortom, weer een geslaagde activatie.

Rig: KX3 - QRP - CW en 2 x 27 meter dipole in de 10 meter mast.

73/44, Tonnie, PA9CW

Locatie in PAFF-0235

No comments: