Thursday, December 8, 2022

PA44WFF/P, PAFF-0224 en -0147, Kraayenbergse Plassen en Sint Jansberg, 7 december 2022

Vandaag, ondanks de temperatuur heb ik vandaag twee parken geactiveerd. Niet te vroeg gestart in de hoop dat de zon iets beter zijn best zou gaan doen. Het was gelukkig windstil, met een mager zonnetje en met 5 ℃ toch nog wel goed te doen. Condities waren niet echt slecht, maar er was volgens mij niet zoveel aanbod, want de signalen van de chasers waren toch wel erg hard. En mijn signaal was op het reverse bacon network ook prima. Op het eerste park, PAFF-0224, had ik na een uurtje al 47 QSO’s in het log staan.

Op het tweede park, PAFF-0147, duurde het iets langer om aan de 50 QSO’s te komen. Ongeveer anderhalf uur. In beide parken kon ik helaas geen picknicktafel vinden. Maar mijn lichtgewicht stoeltje van Helinox was een uitkomst. Met slechts 490 gram geen probleem om mee te nemen. En het zit prima.

Wederom de KX3, QRP, CW, 15m fibre mast en de 2 x 27 meter dipole van SOTABEAMS gebruikt.

Al met al een leuke en geslaagde dag. Bijna 100 QSO’s en helaas geen DX. Maar wel tevreden.

73/44, Tonnie, PA9CW

 


Locatie PAFF-0224

Locatie PAFF-0147 

 

 

No comments: