Monday, November 21, 2022

PA44WFF/P, PAFF-0031 en -0044, Speulder- en Sprielderbos en Arkemheen, 19 november 2022

Vandaag heb ik 2 parken geactiveerd.

Ik ben begonnen vanuit PAFF-0031 rond een uur of half elf, iets later dan gepland. Ik heb een mooie locatie gevonden met een picknicktafel.
Na een kwartiertje begon iemand verderop met een bladblazer te werken. Dus af en toe was het lastig om het tegenstation goed te nemen. De oordopjes blijven niet altijd goed in je oor zitten. Volgende keer misschien een koptelefoon meenemen die helemaal afsluit. Het was lekker druk met chasers, en daarom had ik in een uurtje 51 QSO's in het log.
Daarna ben ik naar het tweede park gegaan, PAFF-0044. Tijdens het opbouwen kwam toevallig PA3EYC langs. Hij zag me lopen met een mast, en dacht "Wat gaat die doen?" Na een praatje en hulp van Maarten, ben ik rond één uur begonnen. Ook hier ging het goed met het aanbod van chasers en ook Flora and Fauna stations. Het was op een gegeven moment echt te koud om nog goed te kunnen seinen: 1 ℃ en met een straffe oostenwind. Dus na ruim een uur en 56 QSO's ben ik gestopt. Want seinen en schrijven met handschoenen gaat net lekker.

In beide parken heb ik gebruik gemaakt van de KX3 en de 2 x 27 meter antenne van SOTAbeams met de 15 meter lange fibre mast.
Geen DX gewerkt deze keer, maar wel de volgende PA-ers gewerkt : 2x PA0CMU, 2x PA0B, PD1RO, PA5FN, 2x PA7RA, en PA2REH.

Kortom, beide parken zijn geactiveerd, ondanks de kou en dus was het een geslaagde dag.

73/44, Tonnie, PA9CW

Locatie PAFF-0031
Locatie PAFF-0044




 

No comments: