Sunday, July 17, 2022

PD0RWL/P, PAFF-0208 en -0209, Boswachterij Ruurlo en Hekenbroek, 15 juli 2022

De activiteit vanuit PAFF-0208 was in combinatie met kasteel Ruurlo, PA-00165. Gewerkt werd met de Icom 706MK2G, de FD4 antenne in de mast op de aanhanger. Ik stond op een goed plekje in de berm van de Haarweg. Er is daar weinig doorgaand verkeer.

Verder geen bijzonderheden in deze korte activiteit met 73 QSO's ...

Daarna doorgereden naar PAFF-0209, Hekenbroek. Ik stond bij de 'P' marker zoals op de kaart aangegeven, in de berm, naast de intrit van het natuurgebied. Een Natuurmonumenten medewerker had me daar zien staan. Ik was net klaar en had opgeruimd met de activatie toen hij langskwam met de vraag wat ik aan het doen was. Volgens hem had ik een vergunning nodig die op het kantoor te Vorden aangevraagd had moeten worden.
Ik geef de man in vriendelijk woorden aan dat het infobord aangeeft, dat  een vergunnning bedoeld is voor activiteit met meer dan 20 mensen. Ik was alleen en dus in de veronderstelling dat ik geen vergunning nodig had. De medewerker belde nog naar kantoor, waar men natuurlijk nog nooit van zendamateurs had gehoord. De medewerker hield vol dat een vergunning aanvraag wel nodig was.
Mogelijk dat mijn auto met aanhanger met het mastje erop teveel aandacht bij bestuurder heeft getrokken ...

De medewerker had verder geen opmerkingen anders dan de woorden dat ik de volgende keer via het kantoor Vorden eea. moet regelen.
Hou er dus rekening mee dat je in dit gebied tegen controle aan kunt lopen met een lastige discussie ! 

Verder gewerkt met Icom 706Mk2G,FD 4 ,mast op aanhanger. In de korte tijd van de activatie heb ik gelukkig  aardig wat QSO's (75) in het log mogen zetten.

73,44, Toon, PD0RWL


Locatie PAFF-0208

Opstelling in PAFF-0208
Locatie PAFF-0209

Opstelling in PAFF-0209


No comments: