Thursday, September 9, 2021

PB2T/P, PAFF-0012, Duinen van Texel, 6 september 2021

Hierbij een kort verslag van mijn eerste PAFF activering (ed. welkom Hans !)

Een lang weekend Texel met een camping in de duinen stond al een tijdje op ons lijstje met reisbestemmingen. De weersvoorspelling zag er goed uit en daarom hebben we een plekje gereserveerd op camping Loodsmansduin bij Den Hoorn. Deze camping ligt in zijn geheel in nationaal park Duinen van Texel. Zoals gewoonlijk had ik mijn zend spulletjes bij me en op de laatste ochtend van ons verblijf op Texel besloot ik de antenne op te bouwen en op een camping tafeltje op een paar meter van de camper in het zonnetje de benodigde verbinding te maken. Mijn antenne is een eindgevoede halve golf voor 40, 30 en 20 meter en deze werd ondersteund door een DX-wire mini mast. TRX een IC-705 met 4.2 Ah LiFePo, 10 Watt uitgangsvermogen. Voor het loggen gebruik ik een MacBook 12”. In net iets meer dan anderhalf uur stonden er 47 verbindingen in het log (44 op 40 meter en 3 op 30 meter). Vanwege het vroege uur heb ik de overige campinggasten niet willen belasten met geroep in de microfoon en mij beperkt tot CW (ed. CW rules anyway Hans ...).

73/44, Hans, PB2T

Locatie bij het kleine rode stipjeNo comments: