Thursday, July 1, 2021

PF44F, PAFF-0187, Mantingerbos, 1 juli 2021

Omdat mijn vrouw een nationale golfwedstrijd moest spelen in Zuid-Drente, besloten we er een gezellig lang weekend van te maken waarbij ik een PAFF in de buurt zou kunnen activeren. Het Mantingerbos bleek op steenworp afstand van Golfbaan De Gelpenberg te liggen. Nadat ik mijn vrouw had afgezet ben ik doorgereden en kwam na 15 minuten ter plekke aan. Er loopt 1 klein weggetje dwars door het gebied waarlangs je op sommige plekken redelijk kunt parkeren bij voormalige weiland ingangen. Ik besloot mijn 20/30/40m vertikaal op te zetten omdat ik op de cluster al zag dat de condities niet bijster goed waren ...

Vlak na 1100utc begon ik op 20m. Het tweede QSO was met, wie anders, KD1CT, het enige US station dat ik vandaag zou werken. Dat zegt wel iets over de condities ...  Het verliep dan ook stroef. Veel CQ roepen en weinig signalen te zien op de bandscope van de IC-7300. Ik ben ongeveer 2 uur actief geweest en heb 62 CW QSO's gemaakt op 40, 30 en 20 meter. Ik heb nog wel T6AA met enige moeite kunnen werken. Hij had moeite met mijn speciale roepnaam, maar na vele herhalingen is het uiteindelijk toch gelukt.

De boswachter van Natuurmonumenten reed langs en stopte toen hij mijn antenne zag. Ik heb even leuk met hem staan praten. Hij wees me wel op het feit dat in Natura2000/Natuurmonumenten gebieden je eigenlijk niet buiten de paden mag komen, ook al staat dat niet expliciet aangegeven. Ik had mijn antenne op een oud weiland achter de bomenrij langs de weg gezet. Dat was voor nu geen probleem met mijn uitleg, maar een BOA daarentegen zou zo maar eens een boete kunnen uitschrijven ... Dus we zijn gewaarschuwd !

Mijn zonnepaneel had ik overigens weer volledig voor niets meegenomen: de hele periode bewolkt weer, dus geen opbrengst. Pas toen ik weer terug bij de golfbaan was om mijn vrouw op te halen brak de zon af en toe door.

Het Mantingerbos is een leuk klein natuurgebied bestaande uit vele aan de natuur teruggegeven, kleine weilanden omzoomd door bomenrijen. Er zitten veel kleine zangvogeltjes in het "struweel".

 73/44, Enno, PF5X

Locatie PAFF-0187

         

 No comments: