Wednesday, May 12, 2021

PD0RWL/P, PAFF-0112, Oudeland van Strijen, 12 mei 2021

Omdat het een mooie dag zou worden, ben ik op pad gegaan naar PAFF-0112, Oudeland van Strijen. De reis verliep goed en het is niet zover rijden vanuit West Brabant naar dit oude poldergebied met mooie bloesem...
Dit gebied heb ik al eerder bezocht, samen o.a PA2CVD die ik nu, evenals andere NL stations, op 20 meter tegen kwam. Dat waren leuke qso’s via de grondgolf van de 24 QSO’s die ik op 20 meter maakte inclusief één DX station in Aziatisch Rusland.
Ik begon echter op 40 meter wat goed aanbod gaf uit Europa. En ik kwam vele bekende de flora fauna jagers tegen met prima signalen. Ook DJ2FER, Ferdinand, kwam zich even inmelden voor de NL ronde op 40 meter.
Gewerkt werd met sw Icom 706MK2G en FD 4 antenne, die over de sloot afgespannen was, hetgeen een prima afstraling gaf. Al met al resulteerde het in dik 120 QSO’s.
Ik zag dat er op VHF ook goede condities waren, dus heb ik met de mobiel antenne West-Brabant kunnen bereiken o.a. PG2F. Dat is toch 40 a 50 km. Richting Tilburg werd ik gehoord maar een QSO was helaas net niet mogelijk.

In de omgeving zijn er vele boerenzwaluwen  te spotten. Die zullen ook op de QSL kaart van PD0RWL te zien zijn.
De boswachter kwam nog even langs en hebben even een kort en leuk onderling QSO gehad. Ik zag eerder tientallen dode vissen in de sloot en heb dat even ter sprake gebracht. De boswachter zou het aan het waterschap melden. 

Ik heb een fijne dag gehad. Voor de volgende activiteit wordt België weer eens aangedaan.

73/44, Toon Naenen, PD0RWL

Locatie aan de VoorwegNo comments: