Thursday, February 25, 2021

Nieuwe PAFF referenties 2021

PAFF werkt met natuurgebieden die een internationale status hebben en geregistreerd zijn bij de IUCN.  Tot nu toe hebben we in het PAFF programma ieder jaar wat nieuwe parken toegevoegd maar het einde van de IUCN-lijst is in zicht.

Op aandringen van PF5X ben ik nog een keer met de stofkam door de lijst gegaan en dat heeft nog 13 gebieden opgeleverd. Dit zijn gebieden die we eerder niet gekozen hadden omdat ze erg klein zijn, of vooral water bevatten, of (in één geval) overlappen met bestaande gebieden.

Voor 2021 gaan we deze gebieden toevoegen. Ze zullen gemiddeld wat uitdagender zijn om te activeren. Het streven is om ze 20 maart actief te hebben. Nu hopen dat het goede weer doorzet.

We willen ook in de toekomst nog (met mate) groeien. We kijken hiervoor naar de collecties van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De uitdaging hierbij is om plattegronden in handen te krijgen die we hier op de website / in Google Maps kunnen toevoegen. Als iemand daar een #tip voor heeft - laat het weten!


2 comments:

PA1H said...

Hoi Lars,

Dank voor de update.
Wat bedoel je met "de collecties van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer"? Zijn dit gebieden buiten de IUCN (Cat. IV)?

PH0NO said...

Deels overlappen de collecties van NM en SB met de IUCN gebieden maar die hebben we inmiddels allemaal wel. Het gaat om interessante en relatief grote gebieden die we nog niet hebben.