Wednesday, May 6, 2020

Enno PF5X/p vanuit PAFF-0181 Swalmdal op 26 April 2020Op Zondag 26 April maakte Enno PF5X/p een relatief korte activatie van het nieuwe park Swalmdal, PAFF-0181. Het weer was fantastisch dus er waren ondanks de Corona veel fietsers en wandelaars. Mijn aanvankelijke 'target' plek was bij een jachthaven in de uiterste noordpunt van het gebied. Echter een slagboom maakte deze plek onbereikbaar. Gelukkig had ik niet ver daar vandaan nog een andere plek gezien op Google maps hoewel het niet duidelijk was of ik daar met de auto kon komen. Dat bleek wel het geval en ik stond 2 meter van het riviertje de Schwalm ... De eigenaar van de naburige boerderij kwam al snel polshoogte nemen wat ik aan het uitspoken was. Een korte uitleg maakte eea. duidelijk en mijn aanwezigheid was geen probleem voor hem.


Ik had niet heel veel tijd, dus ik heb enkel de 20/40m end-fed opgezet en daarmee op 20 en 40m in de lucht geweest. Op 20m liep het best aardig en had in ca. 45 min tijd de vereiste 44 QSOs in het log staan, waaronder een aantal NA stations. Ook op 40m heb ik snel wat verbindingen gemaakt met de meer 'lokale' stations. Er kwam nog een vroegere luisteramateur langs die het erg leuk vond wat ik allemaal aan het doen was. Na ca. 1 1/2 uur heb ik de spullen weer ingepakt en ben met 81 QSOs in het log weer naar huis gereden.

Bedankt voor jou activatie Enno 
73'44 PAFF-Team.

No comments: