Wednesday, October 17, 2018

PAFF-0135 door PA9CW op 8 sept 2018

Hier weer kort verslag van Tonnie PA9CW die erop 8 Sept weer op uit trok:

Tonnie vertrok op zaterdag
Rond tien uur vertrokken met de auto richting Giessen. Helaas door werkzaamheden op de snelweg, was ik wat later. Ook het vinden van de bekende picknick tafel duurde wat langer. Maar na het vinden van een mooie locatie de antenne opgezet. Door de straffe wind stond deze aardig schuin. Verder was er een mager zonnetje en een wind, wat het wat fris maakte.
 
 
 
Om 10:01 UTC de eerste verbinding gemaakt op 40 meter. Na een drie kwartier was er geen aanbod meer en ben ik naar 20 meter gegaan. Daar was het ook niet echt een drukte van jewelste. Het was een beetje harken met mijn QRP setje. Ondanks dat, heb ik toch KD1CT gewerkt. Ik moest goed luisteren en drie keer seinen, voordat ik door had dat het een amerikaan was. Wel een leuke DX. In het filmpje heb ik een kaart gezet met de afstanden van de stations die ik gewerkt heb.
Ook weer een aantal WWFF en SOTA stations gewerkt. Ik heb het gevoel dat er een verschuiving is van SOTA naar WWFF stations, maar dat kan ook schijn zijn.
 
Kijk via de link naar het weer mooi gemaakte filmpje van Tonnie
 

Verder weer een uitstekende dag voor PAFF.
En weer bedankt Tonnie  voor je leuke stukje, namens het PAFF Team.

No comments: