Tuesday, March 28, 2017

PAFF-0083 Braakman Noorderbossen PD3JAG/P & PD0PVR/P

Afgelopen zaterdag was het  eindelijk weer eens zover  dat we wat aan PAFF gingen doen. Ik(PD3JAG)  en John (PD0PVR) hadden besloten vanuit de Braakman te gaan doen.
John arriveerde rond 09:00 uur  bij mij thuis  en we begonnen gelijk met het inladen van de spullen daarna  vlug een bakkie  koffie  en toen vertrokken we rond 09:40 uur vol goede moed richting de braakman. beter bekend als PAFF-0083.


 Eenmaal daar aangekomen  zijn we begonnen met het opbouwen van het hele spul , en zijn we eigenlijk  gelijk begonnen met het testen van de nieuwe spullen  namelijk een HY Endfed voor 40-20 en 10 mtr  en de nieuwe Yaesu FT891.


De 8 mtr glasfiber mast                                                                    en de HyEndFed antenne


 
Dit eenmaal opgebouwd en de SWR gecheckt  en de FT891 beetje  verkend te hebben  begon ik op 40 mtr  met het eerste  qso   en dit was met Danny ON4VT deze zetten ons in het cluster  en daarna volgde  er meerdere qso's.  Ik gebruikte  de call PD3JAG/P  en heb redelijk wat verbindingen gemaakt . Tot op een gegeven moment  dat ik bericht  kreeg dat Hans PA3HGT  in de buurt was en graag een bezoekje aan ons  wilde  brengen samen met zijn XYL.   Dus hans  binnen gepraat op onze huisfreq  145.400  en  zijn we verder gegaan met onderling qso.

John PD0PVR/p  en de /p shack met 8 mtr glasfiber fishingpole


 

We hebben een geslaagde dag gehad  en we hebben niet echt veel qso's gemaakt , maar  we werkte  toch diverse stations  in USA. Helaas geen enkel PA station gewerkt . Wel hebben we die gehoord , maar deze waren allemaal druk  met de WPX - Contest.
Maar al bij al een geslaagde dag en we hebben kunnen testen wat we wilde testen. Jan PD3JAG/P maakte 56 verb (20 &40 Mtr)  en John PD0PVR/P maakte  36 verbindingen.
het weer was zo lekker dat we erg rustig aan gedaan hebben  en na afloop zijn we samen nog  even wat gaan eten . En zo kwamen we  ja schrik niet  pas weer erg laat thuis die dag  namelijk 23:20 uur .
dus we hebben er echt een lange dag van gemaakt . en we zijn alweer bezig  voor de volgende actievatie te plannen.

 
 


Dit was ons verhaal van zaterdag 25 maart  en we hopen weer snel aan de volgende te beginnen.

73'en 44 PD3JAG/P  & PD0PVR/P.

No comments: